lauantai 29. toukokuuta 2010

Suriseva kirjekuori

Näistä postintädit tykkää. Varsinkin sijaiset ovat ihmeissään. Kirjekuori joka surisee, tässä ei edes lukenut päällä, että eläviä mehiläisiä... Mutta niitähän siellä tuli. Kolme mammaa ensihätään. Kuningatarmehiläisistähän on tietysti kyse. Ensimmäiset jaot on tehty, jotta saadaan porukka taas taistelukuntoon ennen syksyä. Tappioista ei lannistuta, korkeintaan vähän sisuunnutaan. =)

Näitä hieman häiriköin. Tein kaksiemokuntia etteivät pesät heikkene liikaa. Hyvä vahva porukka oli tämä, eikä turhan levotonta, vaikkeivät sateesta tykänneetkään. hanskastani löysin muutaman piikin, vaikkei mitään havaittavia vaurioita tullutkaan.

Nyt näyttää tältä. Taustalla näkyy katos missä vaakapesä. Vaakapesä on hieman heikossa hapessa, mutta vahvistin sikiökakulla, katsotaan toipuuko, vai mitä tapahtuu. Uutta vaakaa odotellaan saapuvaksi... Sellasta tältä vuosisadalta olevaa... Ja tulokset näkyy pikapuoliin nettisivuilta kunhan webbiwelho ehtii.

lauantai 22. toukokuuta 2010

Nyt se sitten tuli -kesä-

Kesä sitten tuli niin, että mäjähti. kaikki kukkii nyt yhtä aikaa, voikukat, omenat, luumut, mustikat, marjapensaat....eikä vuokot ole ehtineet vielä kuihtua. Mehiläisellä on valinnan vaikeus. Saa nähdä riittääkö loppukesäksi kukkia ja tuleeko nyt halla kun kaikki kukkii.... Nyt toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
omena pölytyksestähän sanotaan, että jos minuutissa löytää kahdeksan mehiläistä, pölytys onnistuu hyvin. Minä pääsin laskuissani paljon pidemmälle.




Perjantain-lauantain vietin Paijassa, havaintopesäkoulutuksessa. Kaunis paikka, hyvä ruoka, lämmin sauna...
Paljon tietoa pitäisi kerätä talteen ja mitä kaikkea sillä sitten tehdäänkään..... Taas oppi uutta ja päässä pyörii miljona ideaa odottamassa jalostumista. Jatkoa odotellessa.