tiistai 22. kesäkuuta 2010

Kesähoitoa....vai pesähoitoa..

Tässä näkymä pihatarhalta eilen. Pesät on tarkastettu ja hunajaa näyttää tulevan hyvin. Tosin emojen anto kuun alussa ei ollut onnistunut hyvin, joten jakamaan en päässyt nyt niin kuin olis ajatellut. Mutta parvikennoja on tulossa ja ne otin jo visusti erikseen, josko vaikka onnistuisi.... =)
Tuo näköhäiriö tuossa kuvan edessä on linssiä kohti lentävä mehiläinen, jostain kumman syystä ne tulevat aina kohti.
Taustalla istuu isäni, hänestä on mukava tulla katselemaan mehiläisten touhuja. Sen verran jo oppinut, että laittaa kiltisti hoitohaalarin päälle kun pesille mennään ;-)

Mammahan se siinä! Tuo iso ja tummempi mehiläinen tuossa keskellä on siis kuningatarmehiläinen. Vikkelä otus, että  kameran kanssa on hankala pysyä perässä varsinkin jos omaa näkemistä haittaa kasvojen edessä oleva suojaverkko. Täällä pitäisi olla erikseen kuvaaja mukana....

sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

kesäjuhlia

Retulaseuran kesäjuhlat lauantai iltana. Sää ei kyllä suosinut, mutta vireää porukkaa siitä huolimatta.

sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Alkukesän satoa

Mehiläisten kasvattaessa populaatiotaan ja uusien emojen kotiutumisesta tietoja odotellessa, pitää kerätä alkukesän herkut talteean. Tässä kuusenkerkkäsatoa kuivumaan menossa. Tummempi vihreä on mustakuusi, kaunis vaalea on kultakuusi ja raikas vihreä on tavallinen metsäkuusi.

Tässä kultakuusen "sormet".

Ja näin kaunis se on.