sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Muuttopuuhissa


Pakkaset saapuivat ja mehiläisetkin malttoivat pysyä jo pesissään. Tässä siirretään  pesiä kellaritalveutukseen. Olen laittanut aina noin puolet pesistä sisätiloihin talvehtimaan. Ne ovat turvassa tinteiltä ja olosuhteet pysyvät tasaisina, niitä ei kevät pääse yllättämään ennekuin annan luvan.
Ulkopesiä pitää tarkkailla läpi talven. Kissa toivottavasti pitää tintit pois pihapiiristä ja mahan pullotuksesta päätellen myös hiirikantaa on verotettu kiitettävästi. Ahkera Taku.
Tinttien haitta selvisi viime keväänä karvaalla tavalla. Muutaman pesän etuseinät oli nokittu murusille piilossa havujen alla. Onneksi parin pesän mehiläiset eivät moisesta piitaneet vaikka talosta seinä puuttui...
Mutta talitintti on ovela. Se käy pesän suulla koputtamassa ja kun yksi pahaa aavistamaton mehiläinen tulee tarkistamaan mitä siellä tapahtuu  -zap-, mehiläinen on napattu jo parempiin suihin. Ja jos tämä tehdään monta kertaa päivässä läpi talven, ei yksi pesällinen edes riitä ruokkimaan paria nälkäistä tinttiä jotka ovat päässeet tuoreen lihan makuun. -ja näille tinteille ei maistu enää pähkinät, auringonkukan siemenet, eikä talipallot.... Tutkittu juttu.
Siskonpojat ja Hullu Renki avustivat sisätiloihin muuton kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti