perjantai 19. huhtikuuta 2013

Säteileekö?


Mietin tässä erästä asiaa kun hoitokausi ja sen myötä vaakapesäseuranta taas alkaa. Itsellänikin on käytössä digivaaka jossa puhelinlinjoja käyttävä ilmoitussysteemi painonseurantaan. Mutta olisikohan sittenkin parempi tuo vanha kunnon kymmenysvaaka..... Itse omalla kohdallani olen tullut varsin tietoiseksi puhelimien säteilystä ja sen haittavaikutuksista. Esimerkiksi yöuni on paljon parempi kuin wifi laitetaan yöksi pois päältä ja tv laitteet napsaistaan irti seinästä etteivät ole edes herätevirralla. Aikoinaan tein tuota ensin sähkönsäästöperusteella, mutta vaikutukset oli yllättäviä.
Tekniikka tuo mukanaan mukavia helppouksia, esimerkiksi pesän tarkkailussa ei aina tarvitsisi fyysisesti mennä pesälle, se voisi siis olla kauempanakin, etäseurannassa, mutta mutta...
Tutkimustietoa löytyy jonkinverran, mutta tulokset ovat kahteen suuntaan, onko se sitten raha mikä kääntää ne mieluisampaan suuntaan vallankäyttäjille ja megayrityksille vai mikä on totuus????
Herkkyydet ovat tätä päivää ja jos ihminen reagoi nyt, niin luonto on reagoinut jo aikaa sitten. Huomaammeko / välitämmekö tuloksista on sitten toinen juttu.

Muutamia linkkejä missä asiaa hieman pohditaan:

http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/93768-mehilaisten-mystinen-joukkotuho-kannykat-ovat-osasyy
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=6693
http://ruohikolla.blogspot.fi/2012/06/sujuvasti-kirjoitettu-teos.html
http://www.evajansson.fi/kirjoituksia.html
http://www.sahkoailmassa.fi/lukemista






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti