sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Hulluja nuo hornetit

Katselin juuri äsken aivan mahtavan dokumentin viasat naturelta herhiläisistä ja japanilaisista mehiläisistä. Ei voi muuta sanoa, kuin, että mehiläinen on fiksu. Ja tuossa taistelulentokoneessa oli yksi hyvin silmiinpistävä vika. Ylikuumeneminen. Taistellessaan mehiläisiä vastaan herhiläinen ensin ryöstää mehiläisen kerrallaan pesään vietäväksi (ruokaa toukille), mutta innostuessaan tappamisesta, tappaa huvikseen mistä johtuen käy niin ylikierroksilla, että tappaa myös itsensä, kuumenemalla liikaa. 35000 mehiläisen yhdyskunnan hävittämiseen sadalta herhiläiseltä meni kolme tuntia.
Eurooppalaisen mehiläisen viaksi koitui liiallinen hyökkäysvimma (porukka ulos pesästä ja vihollisen kimppuun), japanilainen villimehiläinen oli fiksumpi ja antoi herhiläistiedustelijan ensin tunkeutua pesään ja sitten vasta kävivät ylivoimalla kimppuun. Lopulta lämpö tappoi herhiläisen...
Ja tuo budhien kärsivällisyys ja luonnon kunnioittaminen. Itse kun pystyisi edes viidesosaan siitä....
Mutta eräs asia pitää ehdottomasti testata ensi kesänä. Orkideat.

-ai niin, ja arvatkaapa miten japanilaiset juhlivat herhiläispesän tuhoamista!!?
uppopaistavat mokomat ja nauttivat saken kyytipoikina... =)   -kunnon mehiläistarhaajia nuo kollegat auringonnousun maassa.

Tuolla videopätkä Hornets from Hell
http://www.youtube.com/watch?v=R5QxUR-mZVM&feature=fvsr

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti