keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Parvi parempaan talteen

Harvemmin näin syksyn keleillä kohlitaan parvia talteen. No, tällä erää hurahti sunnuntai aamu reippaasti käyntiin.


Tovin ovat omenapuussa viihtyneet kun kennoja oli rakennettuna jo noinkin paljon. Eikä ollut pakkasyö verottanut väkeä vielä kokonaan. Pitkään tämä ei olisi puunsuojissa pärjännyt. Mehiläinen tarvitsee kuitenkin jonkinlaiset seinät ympärilleen näillä leveysasteilla. Vaikka olisihan se ollut linnuille hyvä ruokinta-automaatti. Kohmeiset mehiläiset ovat niille mieleen kun eivät kerkiä karkuun.


Kennoja oli täytetty hunajalla ja sikiöillä. Siitepölyvarastoja ei ollut. 


Toiseksi reunimmaisella kakulla näkyy sikiöitä. Ne olivat kyllä jo vilustuneet kun porukka oli kerääntynyt tiivisti yhteen pakkasyötä viettämään.


Nappastiin koko oksa talteen, omenapuukin kuulemma oli jo leikkauksen tarpeessa.


Olisin halunnut pistää kennot oksineen päivineen "vitriiniin", mutta sellaista pesämallia ei sattunut jostain kumman syystä olemaan valmiina. Kennosto oksassa olisi kaunis katsella ihan sellaisenaan.


Laatikkoon piiloon. Oksat tukivat sopivasti ettei kennot pääse heilumaan.


Visiointia ylälistapesään sovittelusta. Askartelun merkeissä menikin sitten tovi. Mukavan rauhallista porukkaa, eivät protestoineet ollenkaan. Nyt vaan toivotaan parasta, kädet ristiin ja odotellaan ihmettä.
Mehiläisestä kun ei koskaan tiedä.

1 kommentti:

  1. No jopas on tosiaan melko myöhäinen parvi! Kovin ne on kauniita noi mehiläisten vapaasti rakentamat kennostot. Toivottavasti pärjäävät talven yli. :)

    VastaaPoista