perjantai 30. huhtikuuta 2010

Jotten aina puhuisi vain mehiläisistä...

...niin puhutaan välillä kimalaisista. Tänään nimittäin pyydystin pihalta kuningattaren, joka selvästi oli sen näköinen, että kotikolo pitäisi löytää. Tein sellaisen kenkälaatikosta. Hieman kuivia heiniä pohjalle, evääksi annoin hieman hunajaa ja siitepölyä. Nyt odotellaan jännityksellä pari päivää, jotta kotiutuminen sujuu rauhassa ja vasta sitten käyn kurkistamassa, mitä sinne kuuluu. Toivottavasti pesän rakennus on silloin vauhdissa ja muninta aluillaan. Pahvilaatikko kestää kesän, jos ei se aivan vesisateessa likoa. Syksyllähän kimalaisista kuolevat kaikki muut paitsi se kuningatar, joka etsii itselleen jonkun kivan kolosen talveksi.
Kuulemani mukaan sinne voisi hyvin sujauttaa vaikka pari työmehiläista mukaan kaveriksi avustamaan lasten hoidossa niin kuningattarelle jäisi enemmän aikaa munimiseen ja näin kimalaisyhdyskunta vahvistuisi hieman nopeammin.
Pölyttäjien merkityshän on meille valtavan suuri ja tällä tavoin pölyttäjien määrää saa lisättyä omalla pihallaan ellei halua paneutua mehiläisten hoitoon. Ja kyllähän se kimalainenkin taitaa hunajanteon, joten ehkä sieltä pienet maistiaiset saattaa saada jos hyvin käy.
Kuvia laitan kunhan on ensin jotain kuvattavaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti