torstai 17. helmikuuta 2011

Operaatio vihreä limaSaanko esitellä, -vihreää limaa. No joo, ei se ole niin kamalaa miltä se näyttää. Kyseessä on hennaseos valmiina päähän laitettavaksi. Eli luonnollista hennajauhetta 2-3rkl, kookosrasvaa 1rkl, hunajaa 1rkl, omenaviinietikkaa 2rkl ja vettä 3-5rkl.

Henna "herätetään" kuumalla vedellä, eli vettä sopivasti, että jauheesta tulee tahna ja annetaan seisoa noin 20min, sitten yleensä lisään muut aineet. Ne yleensä inspiraation mukaan, mutta happoa pitää olla, tarttuu paremmin ja tykkään laittaa öljyä koska käsiteltävyys paranee ja tulee samalla öljyhoito hiuksille tehtyä. -Ja sitten koko satsi päähän. (hiukset tulee olla kastellut, mutta pyyhekuivat) Tuo täysi lasillinen riittää tälläisiin kohtuu pitkiin hiuksiin. Päänahkaa myöden hierotaan hyvin ja varmistetaan että ainetta on tasaisesti myös latvoissa, sitten rouva Simpson- nuttura päälaelle ja kelmua päälle ja pyyhe vielä lämmönsäilyttäjäksi koko hoidon ympäri. Itse nautiskelen näin mielellään pari-kolme tuntia, mutta usein jo puolikin tuntia riittää. Hennaaminen kannattaa opetella tunnustellen ja jos ei ole kokemuksia siitä miten nopeasti väri tarttuu niin aloitetaan pienemmillä muhimisajoilla. Muuten voi tuloksena olla hyvinkin räiskyvä porkkanapää...vähän omasta lähtöväristä riippuen.

Lopuksi pesu normaaliin tapaan ja ah! -niin ihanat tuuheat ja hyvin voivat hiukset ovat valmiit.

Näitä ja monia muita hyviä kosmetiikka vinkkejä saat esimerkiksi kursseiltani. Tiedot löytyvät myös nettisivuiltani www.hunajapilvi.net

1 kommentti: